Jornada "Periodismes diversos, periodismes transformadors"
Jornada "Periodismes diversos, periodismes transformadors"
De EUR 0,00
Ubicación
Fecha
Descripción
XERRADA INAUGURAL
DONA, PERIODISTA, NEGRA: ESTRATÈGIES PER SOBREVIURE COM A PERSONA I COM A PROFESSIONAL
Conversa / entrevista entre Carme Colomina i Lucía Asué Mbomío
De 9.30 a 11h a l’Auditori de l’Edifici HUB Barcelona
La diversitat (cultural, religiosa, de gènere...) és encara una excepcionalitat en les redaccions i en els relats informatius. Aquest diàleg, que obrirem al públic, planteja des de l’experiència personal com es poden conquerir i/o generar espais comunicatius oberts a veus fins ara silenciades.
Lucía Asué Mbomío és llicenciada en Ciències de la Informació, diplomada en direcció i guió de documentals per Instituto de Cine de Madrid, i Máster en Ajuda Internacional i Desenvolupament.
Ha treballat com a reportera a Telemadrid i Antena 3. Actualment forma part de l’equip del programa “Aquí la tierra” (TVE) i escriu regularment en el web Afroféminas. A més, ha dirigit programes sobre cultura, VIH, dona i discapacitat a Guinea Equatorial. Paral·lelament, ha col·laborat amb ONGs i organismes internacionals com Amnistia Internacional, FNUAP o Unicef.
Carme Colomina Saló és periodista del diari Ara i investigadora associada al CIDOB. Ha estat professora de Periodisme Internacional a la Universitat de Vic i a la Universitat Pompeu Fabra i, des de fa tres anys, és visiting professor al Col·legi Europa de Bruges, Bèlgica. Com a periodista ha treballat també a Catalunya Ràdio (corresponsal a Brussel·les, cap d'Internacional i sotscap d'Informatius). Ha cobert cimeres internacionals en una vintena de països, la guerra de l'Afganistan del 2001 o la revolta egípcia contra Hosni Mubarak el 2011. Recentment ha estat escollida membre de la Junta de Govern de l'ICIP, Institut Català Internacional per la Pau.
---------------------------------------------------------------------------
ACTIVITATS PROGRAMADES
ESPAIS D’INTERCANVIS D’EXPERIÈNCIES
Espai 1 Edifici HUB Barcelona
Campanyes virals, nous models empresarials, maneres participatives de fer informació... us presentem iniciatives comunicatives nascudes com a resposta als models predominants en crisi. Son viables? Quines metodologies utilitzen? Quins resultats obtenen? Compartirem coneixements i reflexions amb:
D’11.30 a 12.15 h
Pere García (Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya)
Medir Plandolit (TV3, Vice)
De 12.15 a 13 h
Marta Pulgar (Fundació Arrels)
Helena Roura i Oriol Soler (SomAtents – Col·lectiu d’acció periodística)
Espai 2 Edifici HUB Barcelona
Per aconseguir un panorama comunicatiu de tots i totes, no n’hi ha prou amb relatar la diversitat sense estigmatitzar-la; cal que la diversitat parli per ella mateixa, que participi en la construcció dels relats comunicatius. Aquestes experiències mostren que això és possible, tot i que encara hi ha molta feina a fer:
D’11.30 a 12.15 h
Daniel Infante Tuaño (Corresponsal ABS-CBN Filipinas)
Mariana Cantero i Mireia Chavarria (La Directa)
De 12.15 a 13 h
Jose Boisgontier, Enrique Llacer i Toni Ponce (Programa de ràdio “Diversitats”)
Nicolás Lorite (MIGRACOM-UAB)
---------------------------------------------------------------------------
CLOENDA: TAULA RODONA
FER PERIODISME HONEST: UNA CURSA D’OBSTACLES?
De 13 a 13.45h a l’Auditori de l’Edifici HUB Barcelona
Com a tota activitat professional, la pràctica del periodisme ve determinada per la precarietat laboral, els interessos empresarials i gremials, la formació... En aquesta taula rodona analitzem com tots aquests aspectes condicionen també els relats sobre la diversitat que apareixen als mitjans de comunicació.
Modera i participa:
Núria de José (Col·legi de Periodistes de Catalunya)
Participen:
Xavier Giró (UAB)
Joana García Grenzner (periodista especialitzada en comunicació i gènere)
Francesc Ràfols (Sindicat de Periodistes de Catalunya)
Sergi Vicente (BTV)
Omaira Beltrán (periodista, Xarxa BCN Antirumors)
-----------------------------------------------------------------------------
ESPAIS PERMANENTS
Edifici HUB Barcelona
OFF THE RECORD
Zona office.
Espai informal amb cafè, sucs, etc. per generar, amb diferents dinàmiques, l'intercanvi de contactes, presentacions informals de projectes, conèixer eines i recursos pel correcte tractament de la diversitat cultural als mitjans i apropar-se a noves iniciatives que permetran donar continuïtat a la jornada.
VEUS (IN)VISIBLE
Biblioteca vivent. Performance de sensibilització.
Espai interactiu, en la qual els llibres són persones. S'hi pot escollir un llibre vivent amb el qual dialogar de temes d'actualitat dels que ells i elles són protagonistes en primera persona. La seva realitat, coneguda de manera directa, retornant a la font, es descobreix ben diferent de com surt habitualment descrita als mitjans de comunicació. Amb la col·laboració d'ACATHI.
AIXÒ (NO) ÉS REAL
Exposició
Relat sobre els imaginaris que, sobre la diversitat cultural, apareixen als titulars informatius, i com aquests poden reforçar el discurs de l'odi. Amb la col·laboració de United Explanations i La Guspira.
-----------------------------------------------------------------------------
Organitza el Grup de Comunicació de la Xarxa BCN Antirumors
• ACATHI|Associació catalana per a la integració d’homosexuals, bisexuals i transsexuals immigrants.
• ACS BAC DE RODA| Associació Cultural i Social Bac de Roda
• BOCA RÀDIO| Associació Juvenil d’Amics i Amigues de la Ràdio d’Horta-Guinardó
• CASA ÀSIA
• COL.LEGI DE PERIODISTES
• DIVERSCAT EN ACCIÓ
• ESPAI AVINYÓ
• FAGIC| Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya
• FUNDACIÓ ITACA|NEWSCATTV
• FUNDACIÓ SURT
• FUNDACIÓ TRINIJOVE
• ASSOCIACIÓ INTERCULTURAL LLATINS PER CATALUNYA
• SOS RACISME
• i AJUNTAMENT DE BARCELONA
Amb el suport de
• Col·legi de Periodistes de Catalunya
• Crític
• Sindicat de Periodistes de Catalunya
• Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura (Àrea de Periodisme) UAB
Recinto
Museu del Disseny de Barcelona, Plaça de les Glòries, 37, 08018 Barcelona
FAQ
-
No he recibido mi entrada por correo electrónico. ¿Qué tengo que hacer?
Lo primero que debes hacer es revisar tus filtros de spam/basura y tus bandejas de entrada. Tus entradas se envían como un archivo adjunto y algunos servicios de correo electrónico pueden considerarlas spam. Alternativamente, siempre puedes encontrar tus entradas en tu cuenta de Billetto a la que puedes acceder desde un navegador o en la app de Billetto. Si necesitas más ayuda con esto, consulta este artículo.
-
Quiero cancelar mi entrada y recibir un reembolso. ¿Qué tengo que hacer?
Los reembolsos quedan totalmente a discreción del organizador del evento, y debes ponerte en contacto con este para saber las opciones disponibles. Para ponerte en contacto con el organizador del evento, simplemente responde al correo electrónico de confirmación de tu pedido o usa el formulario "Contactar al organizador" en el perfil del organizador. Si necesitas más ayuda con esto, consulta este artículo.
-
Me he apuntado en la lista de espera, ¿qué pasa ahora?
Si se ponen más entradas a la venta, se te notificará (por correo electrónico) a ti y a otros que se han apuntado en la lista. Las entradas se compran por orden de llegada. Para obtener más información, consulta este artículo.
-
¿Dónde puedo encontrar un enlace a un evento en línea?
Consulta la página de confirmación de tu pedido o el correo electrónico de confirmación del pedido. Normalmente, el organizador del evento proporciona los detalles en el correo electrónico de confirmación del pedido o puede enviarte un correo electrónico de seguimiento con un enlace al evento en línea. También puedes leer la descripción del evento en Billetto, donde el organizador del evento debe incluir instrucciones sobre cómo unirse al evento en línea. Para obtener más información sobre esto, consulta este artículo.
-
¿Qué es la garantía de reembolso y por qué la necesitaría?
La garantía de reembolso te da la seguridad de que, si por circunstancias imprevistas e inevitables no puedes asistir a un evento, podrás pedir un reembolso. Para obtener más información sobre esto, consulta este artículo.
Jornada "Periodismes diversos, periodismes transformadors"
De Gratuito